Ga naar de inhoud

Zakelijke lening aanvragen

Binnen 2 minuten een zakelijke lening aanvragen

Heb je als ondernemer een (extra) financieel zetje in de rug nodig of wil je een nieuwe stap gaan zetten? Dan is een financiële injectie natuurlijk zeer welkom. Met een zakelijke lening is het mogelijk om op zeer korte termijn extra vermogen te krijgen waardoor je eindelijk die volgende stap kunt zetten met je bedrijf. Wil je een zakelijke lening aanvragen en afsluiten? Op deze pagina kun je heel eenvoudig de goedkoopste zakelijke leningen vergelijken en aanvragen. Hier kun je zakelijk lenen met gegarandeerd de laagste rente!

Qeld

★★★★★  9.1/10 (Meest gekozen)

Minimale lening

€1.000,-

Maximale lening

€100.000,-

  Minimale jaaromzet n.v.t.
  Qeld let vooral op de kwaliteit van het bedrijfsconcept en bedrijfsleiding
  0% rente, je betaalt alleen een vaste maandbedrag

Rente vanaf

n.v.t.

Veilig op de website van Qeld

Bridgefund

★★★★★  8.9/10

Minimale lening

€5.000,-

Maximale lening

€250.000,-

  Aanvragen vanaf een jaaromzet van €75.000
  Het bedrijf moet minimaal 1 jaar actief zijn
  Beoordeling op basis van girale omzet. (Geen bedrijfsplan of jaarverslag nodig)

Rente vanaf

1,3%

Veilig op de website van Bridgefund

OPR Bedrijfskrediet

★★★★★  8.9/10 

Minimale lening

€3.000,-

Maximale lening

€50.000,-

  Minimale jaaromzet n.v.t.
 Je onderneming heeft een goede krediethistorie
  0% rente, je betaalt alleen een vaste maandbedrag

Rente vanaf

n.v.t.

Veilig op de website van OPR Bedrijfskrediet

Capitalbox

★★★★★  9.1/10 (Populairste Aanbieder)

Minimale lening

€2.000,-

Maximale lening

€100.000,-

  Aanvragen vanaf een jaaromzet van €50.000
 Het bedrijf moet minimaal 1 jaar actief zijn
  Expert in bedrijfsleningen en krediet

Rente vanaf

1,5%

Veilig op de website van Capitalbox

Wat is een zakelijke lening?

Dankzij een zakelijke lening is het mogelijk om extra geld te investeren in je bedrijf. Dit geld kun je vervolgens gebruiken om je bedrijfsplannen te realiseren, maar ook om te innoveren of uit te breiden. Zakelijk geld lenen heeft een aantal overeenkomsten met een persoonlijke lening: zo sluit je een bedrijfslening af voor een bepaalde periode en een vast rentetarief. Het geleende geld is in één keer beschikbaar en daarnaast weet je vooraf waar je aan toe bent: je betaald maandelijks een vast bedrag aan rente en aflossing. Let wel op, een zakelijke lening aanvragen is pas verstandig zodra je een duidelijk doel hebt voor het geld dat je gaat lenen. Het leenbedrag wordt namelijk aangepast aan het doel dat je voor ogen hebt en over het algemeen zijn deze doelen grote eenmalige investering, maar dit hoeft natuurlijk niet.

Waarom zakelijk lenen?

Zakelijk geld lenen is een verstandige beslissing indien je onderneming een financiele injectie kan gebruiken. Een zakelijke lening aanvragen kan het gevolg zijn van plannen om je onderneming te verbeteren, maar dit hoeft uiteraard niet. Je kunt ook zakelijk lenen omdat je een nieuw bedrijfspand wilt huren, nieuw personeel wilt aannemen of een andere grote (éénmalige) investering wilt doen. Uiteindelijk draait het erom dat de investering die je nu doet, zichzelf terug gaat verdienen.

Kenmerken zakelijke lening

Net als bij andere leningen zitten er ook aan het zakelijk krediet een aantal voorwaarden verbonden. Bij sommige gevallen zijn deze voorwaarden een stuk strenger, wat natuurlijk niet gek is omdat het vaak om grote bedragen gaat. Een aantal van deze voorwaarden zijn hieronder opgesomd:

 • Het geld van de zakelijke lening dient gebruikt te worden voor de doelen die vooraf zijn afgesproken met de kredietverstrekker;
 • De ondernemer moet ingeschreven staan in Nederland en ook de onderneming dient in Nederland gevestigd te zijn.
 • Er dienen jaarcijfers aangeleverd te worden zodat de kredietverstrekker kan kijken naar de kredietwaardigheid van de onderneming.
 • Over het algemeen dient een bedrijf een aantal jaar te bestaan voordat er een zakelijke lening afgesloten kan worden, maar er zijn tegenwoordig ook kredietverstrekkers die hier vanaf wijken en waar dit niet nodig is.

Zakelijke lening aanvragen in 4 stappen? Zo werkt het

Een zakelijke lening aanvragen is niet iets wat je even binnen 5 minuten doet, het is belangrijk dat je een aantal dingen geregeld hebt en een duidelijk plan hebt. Om ervoor te zorgen dat je niets over het hoofd ziet, hebben wij hieronder in een aantal stappen uitgelegd hoe het aanvragen van een bedrijfslening in z’n werk gaat.

Stap 1: Het voorbereiden van de aanvraag
Het is belangrijk dat je vooraf bepaald wat het geldbedrag is dat je nodig hebt en misschien nog belangrijker, wat het doel van de lening is. Het is cruciaal dat je goed kunt onderbouwen wáárom je deze lening gaat afsluiten. Daarnaast is het per aanbieder verschillend welke documenten je moet kunnen presenteren, maar over het algemeen zijn het de volgende:

 • De jaarcijfers van (ten minste) de laatste twee jaar (indien je deze niet hebt, is een ondernemingsplan ook toereikend)
 • De aangifte inkomstenbelasting van vorig jaar
 • Een verwachting van de impact van je investering, denk hierbij aan de winst-en-verliesrekening


Stap 2: De zakelijke lening aanvragen
Zodra je alle documenten bij de hand hebt, kun je de aanvraag indienen. Over het algemeen kan dit online, echter is dit niet bij elke kredietverstrekker het geval.

Stap 3: Teken de offerte
Over het algemeen krijg je, na het indienen van de aanvraag, al vrij snel een offerte. Zodra je deze binnen hebt gekregen is het belangrijk dat je de offerte goed doorneemt, zodat je weet waar je aan toe bent.

Stap 4: Het geld op je rekening ontvangen
Na ondertekening van de offerte kun je over het algemeen na één of twee dagen gebruikmaken van de financiering. Hier dient wel bij te worden gezegd dat dit per kredietverstrekker kan verschillen.

Rente Zakelijke lening

Over elke lening dient rente betaald te worden. De rente van een bedrijfslening varieert tussen de  3,8% en de 20% per jaar. De hoogte van de rente kan per kredietverstrekker verschillen, maar over het algemeen kijken ze wel naar dezelfde factoren. Dit zijn een aantal van die factoren:

 • De hoogte van de lening
 • De looptijd van de lening
 • De jaarlijkse (of maandelijkse) omzet van de onderneming
 • Het onderpand

Looptijd zakelijke lening

De looptijd van de lening bepaal je samen met de kredietverstrekker. De looptijd van de lening wordt daarnaast mede bepaald door het investeringsdoel of het pand dat je wilt financieren: zo is de looptijd van een lening voor de aanschaf van een bedrijfsauto korter dan die van een bedrijfspand. Kredietverstrekkers geven altijd aan wanneer de lening uiterlijk terugbetaald moet zijn, maar het is uiteraard mogelijk om de lening sneller af te lossen. Dit kan, over het algemeen, kosteloos en in sommige gevallen levert dit zelfs een korting op.

Wat kost een zakelijke lening? Inclusief rekenvoorbeeld

Het is belangrijk om te weten dat er kosten verbonden zijn aan het afsluiten van een zakelijke lening en waar deze kosten uit bestaan.

Allereerst is er het bedrag dat maandelijks moet worden afgelost. Dit bedrag kan vooraf bepaald worden door de kredietverstrekker, maar het is zeker ook mogelijk om de lening eerder af te lossen. De rente is het tweede onderdeel waar de maandelijkse kosten uit bestaan. Deze wordt mede bepaald door het risicoprofiel van de onderneming, de hoogte én de looptijd van de lening.

Hieronder hebben we in het rekenvoorbeeld een kleine opsomming gemaakt van de kosten, in het voorbeeld zijn we uitgegaan van een lening van €20.000.

 • Allereerst dient er afsluitprovisie betaald te worden. Dit bedraagt over het algemeen tussen de 2 en 3 procent en daarom zijn wij uitgegaan van 2,5%. Hierdoor dient de ondernemer €500 aan afsluitprovisie te betalen.


De rente die betaald moet worden is in dit voorbeeld 4% per jaar, met een looptijd van 5 jaar. Hierdoor dient er 20.000 x 0,05 = €1000 per jaar betaalt te worden. Aangezien de lening een looptijd van 5 jaar heeft, is het totale bedrag dat betaald dient te worden €5000. Dit betekend verder dat er maandelijks €1000 / 12 = €83,33 betaald dient te worden.

In dit voorbeeld hebben we bewust de boetes voor het eerder aflossen of eventuele andere boetes buiten beschouwing gelaten. Dit omdat het per kredietverstrekker kan verschillen of er een boete of misschien wel een korting wordt gegeven voor vervroegd aflossen. Hierdoor is het niet mogelijk om vooraf exact te bepalen wat de kosten van de bedrijfslening gaan worden.

Enkele voordelen

Het is belangrijk om een goed overwogen keuze te maken bij het afsluiten van een zakelijke lening. Daarom hebben we hieronder een aantal voordelen op een rijtje gezet, waardoor het makkelijker is om een keuze te maken.

zakelijke lening plus Dankzij de zakelijke lening heb je als onderneming opeens veel meer mogelijkheden: denk hierbij aan bijvoorbeeld de aanschaf van een nieuw pand, het inhuren van nieuw personeel of het aanschaffen van nieuwe bedrijfswagens waardoor je, op zeer korte termijn, grote stappen kunt zetten.

zakelijke lening plus Je hebt vrijwel altijd een lage rente bij het afsluiten van een zakelijke lening. Daarnaast staat dit rentepercentage vast (deze is vooraf afgesproken met de kredietverstrekker) en daardoor weet je vooraf wat je kunt verwachten.

Enkele nadelen

Naast de voordelen kleven er ook een aantal potentiële nadelen aan de zakelijke lening, al is het maar de vraag of deze opwegen tegen de voordelen die de lening biedt.

zakelijke lening aanvragen nadelen Denk bijvoorbeeld aan de situatie dat je niet aan je aflossingsverplichtingen kunt voldoen, dan kan dit nare gevolgen hebben. Hierdoor is het dus van zeer groot belang dat je een goede financiële planning maakt met betrekking tot de aflossing en rente die jaarlijks betaald dienen te worden. Geld lenen kan een risico zijn, maar dit is uiteraard niet het geval indien je van tevoren een goede, duidelijke planning hebt gemaakt voor jezelf.

zakelijke lening aanvragen nadelen Bij sommige kredietverstrekkers zijn er speciale voorwaarden waaraan je moet voldoen om in aanmerking te komen voor een bedrijfslening. Denk hierbij bijvoorbeeld aan dat de onderneming een x-aantal jaar dient te bestaan of dat de onderneming een bepaalde omzet moet draaien in een jaar. Hierdoor komt niet elke onderneming in aanmerking voor een lening bij deze kredietverstrekkers.

Kom ik in aanmerking voor een zakelijke lening?

Zoals we hierboven al benoemd hebben, komt niet elke onderneming in aanmerking voor een bedrijfslening. Om zeker te weten dat jouw onderneming wél in aanmerking komt, hebben wij een aantal voorwaarden opgesteld waaraan voldaan moet worden. Indien dat het geval is, kun je gelijk vrijblijvend een zakelijke lening aanvragen!

De voorwaarden
✅ Ingeschreven bij de Kamer van Koophandel
De onderneming dient minimaal één jaar te bestaan
Er dient gebruik te worden gemaakt van een zakelijke bankrekening

Qeld

★★★★★  9.1/10 (Meest gekozen)

Minimale lening

€1.000,-

Maximale lening

€100.000,-

  Minimale jaaromzet n.v.t.
 Qeld let vooral op de kwaliteit van het bedrijfsconcept en bedrijfsleiding
  0% rente, je betaalt alleen een vaste maandbedrag

Rente vanaf

n.v.t.

Veilig op de website van Qeld

Bridgefund

★★★★★  8.9/10

Minimale lening

€5.000,-

Maximale lening

€250.000,-

  Aanvragen vanaf een jaaromzet van €75.000
  Het bedrijf moet minimaal 1 jaar actief zijn
  Beoordeling op basis van girale omzet. (Geen bedrijfsplan of jaarverslag nodig)

Rente vanaf

1,3%

Veilig op de website van Bridgefund

OPR Bedrijfskrediet

★★★★★  8.9/10 

Minimale lening

€3.000,-

Maximale lening

€50.000,-

  Minimale jaaromzet n.v.t.
 Je onderneming heeft een goede krediethistorie
  0% rente, je betaalt alleen een vaste maandbedrag

Rente vanaf

n.v.t.

Veilig op de website van OPR Bedrijfskrediet

Capitalbox

★★★★★  9.1/10 (Populairste Aanbieder)

Minimale lening

€2.000,-

Maximale lening

€100.000,-

  Aanvragen vanaf een jaaromzet van €50.000
 Het bedrijf moet minimaal 1 jaar actief zijn
  Expert in bedrijfsleningen en krediet

Rente vanaf

1,5%

Veilig op de website van Capitalbox