Ga naar de inhoud

Persoonlijke lening aanvragen

Binnen 2 minuten de juiste persoonlijke lening aanvragen

Heb je snel een groot bedrag nodig dat in één keer op je rekening wordt gestort? Dan is een persoonlijke lening precies wat jij zoekt! In het onderstaande overzicht kun je eenvoudig de goedkoopste persoonlijke leningen vergelijken én aanvragen. Wij adviseren om bij meerdere aanbieders een gratis offerte aan te vragen, zodat je de kosten en voorwaarden van de leningen goed met elkaar kunt vergelijken. Ga akkoord met de beste offerte!

★★★★★  9.3/10 (Populairste Aanbieder)

Minimale lening

€5.000,-

Maximale lening

€150.000,-

  Historisch lage rente
  Klantbeoordeling van 4.8 uit 5
  Volledig online, offerte binnen 24 uur
  Persoonlijke leningen en doorlopend krediet

Rente vanaf

3,5%

Veilig op de website van De Nederlandse Kredietmaatschapij

2. Krediet Spotter

★★★★★  9.1/10

goedkoopste persoonlijke lening aanvragen, rente persoonlijke lening vergelijken

Minimale lening

€5.000,-

Maximale lening

€150.000,-

  Minimaal 18 jaar
  BKR toetsing
  Persoonlijke leningen en doorlopend krediet

Rente vanaf

3,5%

Veilig op de website van Krediet Spotter

3. Krediet concurrent

★★★★  8.9/10

Goedkoopste persoonlijke lening aanvragen, Wat is een persoonlijke lening, rente persoonlijke lening vergelijken

Minimale lening

€7,500,-

Maximale lening

€100.000,-

  Zeer gunstige voorwaarden
  Direct online je lening afsluiten
  Lage maandlasten en zeer scherpe rente
  Persoonlijke leningen en doorlopend krediet

Rente vanaf

3,6%

Veilig op de website van Krediet Concurrent

★★★★★  8.8/10

Minimale lening

€2.500,-

Maximale lening

€75.000,-

  8 leningen vergelijken an aanvragen
  Volledig online lening afsluiten
  Binnen 1 á 2 dagen geld ontvangen
  Expert in leningen en doorlopend krediet

Rente vanaf

3,5%

Veilig op de website van Leningen.nl

5. Krediet Groep Nederland

★★★★★  8.4/10 

Minimale lening

€1.000,-

Maximale lening

€100.000,-

  Laag rentepercentage
  Uitstekende voorwaarden
  Eenvoudig en online aanvragen
  Persoonlijke leningen en doorlopend krediet

 

Rente vanaf

3,6%

Veilig op de website van Krediet Groep Nederland

Wat is een persoonlijke lening?

Een persoonlijke lening is een lening waarbij het geleende bedrag in één transactie op je rekening wordt gestort. Een persoonlijke lening geeft je zekerheid en je weet precies waar je aan toe bent: iedere maand betaal je namelijk een vast bedrag aan rente en aflossing. Een persoonlijke lening is ideaal voor het financieren van een eenmalige grote aankoop zoals een auto, boot, of voor het financieren van een verbouwing of opleiding.

Het grote voordeel van een persoonlijke lening is dat je zelf vooraf bepaald hoeveel je per maand betaalt aan aflossing en rente en daarmee bepaal je dus zelf wanneer je persoonlijke lening afgelost is. Daardoor krijg je als consument veel meer zekerheid en blijven onverwachte kosten uitgesloten.

Hoe werkt een persoonlijke lening?

Het aanvragen van een persoonlijke lening is heel gemakkelijk: zodra jij alle benodigde gegevens hebt aangeleverd en je aanvraag is goedgekeurd, ontvang je het volledige leenbedrag in één keer op je rekening. Dit bedrag kun je dus direct gebruiken! Daarnaast betaal je per maand een vast bedrag tot de lening volledig is afgelost. Daarnaast is het altijd mogelijk om, boetevrij, extra af te lossen. Om het allemaal zo overzichtelijk mogelijk te maken is het aanvragen van een persoonlijke lening hieronder uitgelegd in drie stappen.

Stap 1. Offerte aanvragen
Zodra je bepaald hebt hoeveel geld je wilt lenen, is het belangrijk om een offerte aan te vragen. Aan de hand daarvan wordt bepaald of je in aanmerking komt voor de lening.

Stap 2. Het doornemen van de aanvraag
Zodra de offerte binnen is bij de kredietverstrekker, wordt gekeken of je in aanmerking komt voor de lening. Er wordt bijvoorbeeld gekeken of je andere leningen hebt lopen, hoe je financiële situatie op het moment is. Daarnaast is het ook belangrijk om te weten wat de woonsituatie en de burgerlijke staat is en of je kinderen thuis hebt wonen. Dit zijn allemaal factoren die van invloed zijn op de hoogte van de lening omdat ze voor extra kosten zorgen. Uiteindelijk volgt er nog een toetsing bij het BKR.

Stap 3. Het geld op uw rekening ontvangen
Zodra je aanvraag is geaccepteerd wordt het geld overgemaakt op de rekening. Hoelang dit duurt is afhankelijk van de bank.  

Persoonlijke lening vergelijken

Het is begrijpelijk dat je als consument af en toe niet weet waar je het moet zoeken, er zijn immers veel aanbieders van leningen. Maar waar vind ik de goedkoopste persoonlijke lening? Gelukkig kan je op deze pagina alle aanbieders vergelijken en vindt je dus direct de beste deal!

De goedkoopste persoonlijke lening is de persoonlijke lening met de laagste rente. Om erachter te komen welke lening het beste bij jou past, hebben wij wat informatie van je nodig. Denk hierbij aan het leenbedrag dat je wilt ontvangen, het doel waarvoor je het geld wilt lenen, je geboortedatum, maar ook je woonsituatie en dienstverband.

Vervolgens selecteren wij de beste persoonlijke lening met de laagste rente, gebaseerd op de informatie die jij ons hebt gegeven. Zodra je de perfecte lening hebt gevonden kun je deze gelijk aanvragen. Je aanvraag wordt vervolgens door de kredietverstrekker verwerkt en het duurt ongeveer 4 werkdagen voor de aanvraag is afgehandeld. Zodra je aanvraag is goedgekeurd, wordt het geld direct op je betaalrekening gestort.

Rente persoonlijke lening

Het is belangrijk om goed op de rente te letten bij het afsluiten van een persoonlijke lening. De goedkoopste persoonlijke lening is namelijk degene waarbij de rente het laagst is. De kredietverstrekker bepaalt het bedrag dat elke maand betaald dient te worden. Dit bedrag bestaat uit een deel aflossing en een deel rente. Aangezien je de rente betaald over het gedeelte van de lening dat je nog niet hebt afgelost, wordt het gedeelte dat je aflost steeds groter en het gedeelte dat je betaalt aan rente steeds kleiner.

Het bedrag dat je in totaal aan rente moet betalen wordt niet alleen bepaald door het rentepercentage: zowel de looptijd van de lening als het bedrag dat je wilt lenen zijn van invloed op het bedrag dat je aan rente moet betalen. Over het algemeen is het zo dat de rente lager wordt naarmate je een hoger bedrag wilt lenen. Daarnaast zorgt een kortere looptijd ook voor een lagere rente: zodra jij je lening snel aflost, hoef je ook minder rente te betalen.

Rente persoonlijke lening aftrekbaar?

De rente van een persoonlijke lening is in enkele gevallen fiscaal aftrekbaar, maar niet in alle gevallen. Zodra je het geleend bedrag gebruikt voor het verbouwen of verbeteren van je woning, is de rente van je persoonlijke lening aftrekbaar. Dit gaat helaas niet op zodra het geleend bedrag gebruikt voor consumptieve doeleinden, zoals het aanschaffen van een nieuwe auto. Indien je de lening gebruikt voor het verbouwen of verbeteren van je woning heb je dus dubbel geluk: én je hebt dankzij deze pagina de persoonlijke lening met de laagste rente, én de rente is ook nog eens fiscaal aftrekbaar!

Enkele voordelen 

 Het grootste voordeel van een persoonlijke lening aanvragen is het feit dat het gehele bedrag in één keer op je betaalrekening wordt gestort. Hierdoor heb je per direct de beschikking over het volledige bedrag dat je wilt lenen.

 Je weet vooraf precies wat je kunt verwachten qua kosten: zowel de rente als de aflossing per maand staan vast. Hierdoor kun je een goede financiële planning maken en zijn onverwachte extra kosten uitgesloten.

 Het is altijd mogelijk om extra af te lossen zonder daar extra kosten of zelfs een boete voor te betalen. Dit is extra voordelig omdat je hiermee de kosten en looptijd van je leningen verlaagd.

 Je kan een persoonlijke lening, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een doorlopend krediet, voor allerlei doelen gebruiken. Deze doelen bepaal je helemaal zelf en hier zitten dus ook geen beperkingen aan.

Enkele nadelen 

Nadelen persoonlijke lening Je betaald rente over het bedrag dat je leent. In theorie zou je dus kunnen zeggen dat je dankzij de lening extra geld betaald voor de aankoop die je wilt doen. Daar tegenover staat dan weer dat je zonder de lening deze aankoop misschien helemaal niet had kunnen doen. Daarnaast betaal je rente bij elk soort lening, hierin is een persoonlijke lening dus niet uniek.

Nadelen persoonlijke lening Het is bij een persoonlijke lening niet mogelijk om extra geld op te nemen indien het limiet bereikt is. Dit is ergens ook een voordeel: hierdoor word je tegen jezelf in bescherming genomen en kom je niet in de verleiding om (grote) financiële risico’s te nemen.

Nadelen persoonlijke lening Je begint gelijk met het betalen van rente en aflossing bij een persoonlijke rekening. Geef dus niet gelijk het volledige bedrag in één keer uit als je daardoor in de financiële problemen kunt komen.

Persoonlijke lening of doorlopend krediet?

Het is belangrijk om een weloverwogen keuze te maken indien je geld gaat lenen en daarom is het belangrijk om goed onderzoek te doen en alle opties af te wegen. De keuze die je uiteindelijk maakt wordt natuurlijk grotendeels bepaald door de reden dat je een persoonlijke lening aanvraagt, maar ook door de opties die je hebt.

Zoals je ondertussen waarschijnlijk al weet, staat alles bij een persoonlijke lening al vast: je leent een vast bedrag en zowel de looptijd als het rentepercentage zijn vooraf bepaald. Bij een doorlopend krediet is dit allemaal niet het geval: bij een doorlopend krediet spreek je van tevoren een kredietlimiet af met de kredietverstrekker. Hierna mag je onbeperkt opnemen en aflossen totdat je dat limiet hebt bereikt. Je weet van tevoren ook niet wat de exacte kosten per maand zijn, omdat de rente variabel is. Dit is dus een groot nadeel t.o.v. de persoonlijke lening omdat je daar vooraf de laagste rente kunt bepalen.

Uiteindelijk wordt de leenvorm die je kiest bepaald voor een aantal factoren zoals het leendoel en het feit of je zekerheid wilt of niet. Daarnaast is het, vooral bij een doorlopend krediet, belangrijk dat je gedisciplineerd omgaat met de lening: aangezien je onbeperkt geld kunt opnemen en aflossen, is de kans op financiële problemen aanwezig. Dat is de reden dat vrijwel iedereen kiest voor een persoonlijke lening: je hebt namelijk gegarandeerd de laagste rente, je kiest altijd de beste lening voor jezelf uit, je hebt per direct beschikking over het volledige bedrag en je weet wat de maandelijkse kosten zijn.

Aanbieder

Maximale lening

Bekijken

€75.000,-

Rente vanaf 3.6%

€150.000,-

Rente vanaf 3.6%

€150.000,-

Rente vanaf 3.6%

€75.000,-

Rente vanaf 3.6%

€75.000,-

Rente vanaf 3.6%

€50.000,-

Rente vanaf 3.6%

Aanbieder

Waardering

Lening

BKR Toetsing

Rente

Bekijken

9.1/10

Min €5.000,-
Max €75.000,-

Ja

Vanaf 3,6%

8.9/10

Min €5.000,-
Max €150.000,-

Ja

Vanaf 3,6%

8.6/10

Min €5.000,-
Max €150.000,-

Ja

Vanaf 3,6%

8.6/10

Min €5.000,-
Max €75.000,-

Ja

Vanaf 3,6%

8.6/10

Min €7.500,-
Max €75.000,-

Ja

Vanaf 3,6%

8.4/10

Min €1.000,-
Max €50.000,-

Ja

Vanaf 3,6%