Ga naar de inhoud

Minilening aanvragen

Binnen 2 minuten de juiste minilening gevonden!
Minilening aanvragen, mini lening aanvragen, klein bedrag lenen, kleine lening aanvragen

Als je snel een klein bedrag wilt lenen komt een minilening goed van pas. Een mini lening is een kleine lening van €100 tot maximaal €2.500 euro die je eenvoudig online kunt aanvragen. Een minilening aanvragen duurt slechts 5 minuten en wordt, bij goedkeuring, vrijwel direct op je rekening gestort. Daarnaast kun je een mini lening aanvragen zonder BKR én betaal je gegarandeerd de laagste rente! Ontdek hieronder waar je het beste een mini lening kunt aanvragen.

★★★★★  Rating: 9.4/10

Minimale lening
€100,-

Maximale lening
€2500,-

  €100 tot €2.500 euro lenen
  Binnen 1 uur geld op je rekening
  Lenen met BKR-registratie mogelijk
 Marktleider in verstrekken van minileningen

Rente vanaf

3,6%

Veilig op de website van Saldodipje

★★★★★  Rating: 9.4/10

Minimale lening
€100,-

Maximale lening
€2500,-

  €100 tot €2.500 euro lenen
  Binnen 1 uur geld op je rekening
  Lenen met BKR-registratie mogelijk
 Marktleider in verstrekken van minileningen

Rente vanaf

3,6%

Veilig op de website van Saldodipje

Wat is een Minilening?

De naam zegt het al: bij een minilening gaat het om lenen van een klein bedrag met een korte looptijd. Het gaat hier, in tegenstelling tot vele andere leningen, niet om hoge bedragen waarbij je ruim de tijd hebt om de lening terug te betalen. Het is wel belangrijk om goed op te letten zodra je de lening afsluit: bij een aantal aanbieders betaal je namelijk geen rente. Dit lijkt in eerste instantie op de beste optie, echter betaal je in plaats daarvan administratiekosten en/of behandelingskosten. Uiteindelijk betaal je ongeveer hetzelfde bedrag, echter heeft het een andere naam. Denk bij een minilening aan kleine bedragen tussen de €100 en €1500. De looptijd van een minilening is over het algemeen tussen de 10 en 30 dagen, maar dit verschilt uiteraard per aanbieder.

Waarom een klein bedrag lenen?

Het komt geregeld voor dat mensen een klein financieel zetje in de goede richting nodig hebben om bijvoorbeeld een nieuwe televisie te kopen of om aan het einde van de maand alle vaste lasten te kunnen betalen. Voor deze mensen is een minilening aanvragen dé oplossing: ze kunnen een klein bedrag lenen waardoor ze de vaste lasten kunnen betalen en de lening kan vervolgens aan het begin van de volgende maand weer worden afbetaald.

Kenmerken van een Minilening

  • Klein bedrag lenen

Een klein bedrag lenen staat symbool voor een minilening. Het gaat om bedragen tussen de €100 en €1500. Zodra het om bedragen boven de €1500 gaat, zul je een ander soort lening aan moeten vragen. Desondanks is een minilening wel dé oplossing als het gaat om het overbruggen van een korte periode.

  • Korte looptijd

Een ander kenmerk is namelijk dat de looptijd zeer kort is en dat je de lening daardoor binnen een aantal weken al terug zou kunnen betalen. Het is echter wel belangrijk dat het geleende bedrag binnen de afgesproken termijn wordt terugbetaald.

  • Het geld staat snel op de rekening

Daarnaast is het een groot voordeel dat het geld snel op je rekening staat. Per aanbieder kan het verschillen hoeveel tijd het daadwerkelijk kost, maar over het algemeen kun je ervan uitgaan dat het geld binnen 24 uur op je rekening staat.

  • Geen moeite bij het afsluiten

Bij veel leningen is het noodzakelijk om een flink aantal formulieren in te vullen en/of papierwerk aan te leveren. Dit hoeft bij het aanvragen van een kleine lening gelukkig allemaal niet: het enige dat je in hoeft te vullen is het online formulier en daarnaast dien je een kopie van je identiteitsbewijs op te sturen. Al met al ben je binnen een kwartier klaar.

Een minilening aanvragen in 4 stappen? Zo werkt het

Stap 1: Het bedrag bepalen dat je wilt lenen

Het begint allemaal met het uitkiezen van het bedrag dat je wilt lenen. Het minimale dat je kunt lenen is €100 en het maximale is €1500. Er hoeft geen rente betaald te worden, ongeacht het bedrag dat je wilt lenen.

Stap 2: Kies je looptijd

De minimale looptijd kan per aanbieder verschillen, maar over het algemeen moet je denken aan een minimale looptijd van 15 dagen. De maximale looptijd verschilt iets meer per aanbieder: zo zijn er aanbieders waar het volledige bedrag binnen 2 maanden terugbetaald moet zijn, maar het komt ook regelmatig voor dat je er 4 maanden voor hebt.

Stap 3: Vul gegevens in

Deze stap spreekt in principe voor zich: je kiest zelf de hoogte van het bedrag en de looptijd van de lening. Vervolgens zie je een overzicht met de te betalen rente, het rentepercentage en het uiteindelijk bedrag dat je dient te betalen. Vervolgens dien je een aantal gegevens in te vullen en een kopie van je identiteitskaart of paspoort te versturen (dit kan zowel een foto als een scan zijn). Het voordeel van het aanvragen van een minilening is dat je geen BKR-registratie nodig hebt. Zodra je alle gegevens correct hebt ingevuld, kan de kredietverstrekker de aanvraag gaan beoordelen.

Stap 4: Offerte accepteren en het geld op je rekening

Zodra je aanvraag is goedgekeurd door de aanbieder, ontvang je vrijwel direct de offerte op de mail. Het is belangrijk dat je deze offerte goed doorneemt om te checken of alle gegevens kloppen. Geen zorgen, de lening gaat pas in zodra je de offerte hebt geaccepteerd. Tot dat moment zit je nergens aan vast. Zodra de offerte in orde is, dien je de offerte te accepteren en vervolgens ontvang je het geld vrijwel direct op je rekening.

Rente Minilening

De te betalen rente kan per aanbieder heel erg verschillen en daarnaast komt het ook voor dat aanbieders aangeven dat er helemaal geen rente betaald hoeft te worden. Let hier echter wel goed op: het kan gebeuren dat deze aanbieders (extra) administratiekosten in rekening brengen. Indien een aanbieder wél rente rekent over het geleende bedrag, varieert dit tussen de 6% en 15%. Het rentebedrag is onder andere afhankelijk van het geleende bedrag en de looptijd.

Looptijd kleine lening

De looptijd van een kleine lening is flink korter dan de looptijd bij andere leningen: waar het bij het lenen van hoge bedragen vaak om een looptijd gaat van meerdere maanden of zelfs jaren, gaat het bij een minilening om dagen. De minimale looptijd is 15 dagen en de maximale looptijd varieert tussen de 2 en 4 maanden (60 en 120 dagen). Door deze korte looptijd is het mogelijk om aan het einde van de maand een kleine lening aan te vragen die je vervolgens volgende maand weer terugbetaald.

Enkele voordelen

  • Het is mogelijk om een bedrag te lenen vanaf €100, terwijl het minimum bij veel andere leningen boven de €1000 ligt;
  • Het geld staat vrijwel direct op je rekening;
  • Er wordt geen toetsing gedaan bij het BKR. Hierdoor is het zelfs mogelijk om mét een BKR-registratie een minilening aan te vragen. Hierdoor is het aanvragen van een kleine lening voor vrijwel iedereen mogelijk;
  • De looptijd van de lening is zeer kort, waardoor je opgelopen schuld snel kunt afbetalen. Daarnaast zijn de kosten van de lening zó laag, dat je dit zonder problemen binnen een aantal weken kunt terugbetalen.

Enkele nadelen

  • Het feit dat de looptijd van de lening zo kort is, kan helaas ook een nadeel zijn. Het gevolg daarvan is namelijk dat je zowel het geleende bedrag als de rente vrij snel terug moet betalen. Er zitten financiële consequenties verbonden aan het niet op tijd terugbetalen van de lening.
  • In vergelijking met andere leningen is de rente bij een minilening relatief hoog, echter is het totale bedrag dat je betaald aan rente veel lager. Het feit dat je een lager bedrag leent, zorgt ervoor dat de totale kosten zeer laag blijven terwijl de korte looptijd ervoor zorgt dat het rentepercentage hoger uitvalt.

Kan ik een minilening aanvragen?

De eisen zijn niet zo streng als bij bijvoorbeeld een persoonlijke lening, maar het is niet zo dat iedereen zomaar een kleine lening kan aanvragen. Er wordt bijvoorbeeld wel gekeken naar je inkomen, waar je woonachtig bent (of dit in Nederland is of in het buitenland) en of je een Nederlandse bankrekening hebt. Daarnaast is het belangrijk dat je bereikbaar bent via zowel de e-mail als telefonisch. Dit omdat je de offerte via de mail ontvangt en het voor kan komen dat de aanbieder contact opneemt via de telefoon: zo kun je de voortgang van de aanvraag opvragen via een sms en kan je gebeld worden zodra de offerte is verzonden. Hetgeen dat een minilening onderscheidt van andere leningen is het feit dat er geen BKR-registratie nodig is. Zodra je in het verleden een financiële misstap hebt begaan en wat hulp nodig hebt om de maand door te komen, is het aanvragen van een minilening  dé manier om zonder zorgen de nieuwe maand in te gaan!

★★★★★  Rating: 9.4/10

Minimale lening
€100,-

Maximale lening
€2500,-

  Al vanaf 100 euro lenen
  Binnen 1 uur geld op je rekening
  Lenen met BKR-registratie mogelijk
 Marktleider in verstrekken van minileningen

Rente vanaf

3,6%

Veilig op de website van Saldodipje

★★★★★  Rating: 9.4/10

Minimale lening
€100,-

Maximale lening
€2500,-

  €100 tot €2.500 euro lenen
  Binnen 1 uur geld op je rekening
  Lenen met BKR-registratie mogelijk
 Marktleider in verstrekken van minileningen

Rente vanaf

3,6%

Veilig op de website van Saldodipje