Ga naar de inhoud

Doorlopend Krediet

Binnen 2 minuten doorlopend krediet vergelijken en aanvragen

Heb je binnenkort een groot geldbedrag nodig maar weet je nog niet exact hoeveel je nodig gaat hebben? Dan is een doorlopend krediet aanvragen de beste stap voor jou! Bij een doorlopend krediet heb je de touwtjes namelijk volledig zelf in handen: je spreekt een kredietlimiet af met de kredietverstrekker en bepaalt vervolgens zelf welke bedragen je opneemt en wanneer je dat doet. Op deze pagina kun je eenvoudig een doorlopend krediet vergelijken én aanvragen, waardoor het een kwestie van tijd is voor het gewenste geldbedrag, tegen de laagste rente, op je rekening staat.

Aanbieders doorlopend krediet vergelijken

In onderstaande tabel hebben we een aantal kredietverstrekkers voor je op een rijtje gezet om op die manier de verschillende aanbieders van een doorlopend krediet te kunnen vergelijken. We zetten aan de hand van een aantal criteria en jouw wensen en behoeftes de beste resultaten onder elkaar. Vervolgens kun jij de knoop doorhakken en bepalen met welke kredietverstrekker jij in zee gaat. 

★★★★★ 9.4/10 (Populairste Aanbieder)

Minimale lening

€5000,-

Maximale lening

€75.000,-

  Historisch lage rente
  Klantbeoordeling van 4.8 uit 5
  Volledig online, offerte binnen 24 uur
  Doorlopend krediet en persoonlijke leningen

Rente vanaf

3,6%

Veilig op de website van De Nederlandse Kredietmaatschappij

Krediet concurrent

★★★★★  9.1/10

Wat is een doorlopend krediet aanvragen, doorlopend krediet vergelijken

Minimale lening

€7.500,-

Maximale lening

€100.000,-

  Zeer gunstige voorwaarden
  Direct online je lening afsluiten
  Lage maandlasten en zeer scherpe rente
  Doorlopend krediet en persoonlijke leningen

Rente vanaf

3,6%

Veilig op de website van Krediet Concurrent

★★★★★  8.9/10

Minimale lening

€5000,-

Maximale lening

€75.000,-

  8 leningen vergelijken an aanvragen
  Volledig online lening afsluiten
  Binnen 1 á 2 dagen geld ontvangen
  Expert in leningen en doorlopend krediet

Rente vanaf

3,6%

Veilig op de website van Leningen.nl

Krediet Groep Nederland

★★★★★  8.4/10 

Minimale lening

€5.000,-

Maximale lening

€150.000,-

  Laag rentepercentage
  Uitstekende voorwaarden
  Eenvoudig en online aanvragen
  Persoonlijke leningen en doorlopend krediet

Rente vanaf

3,6%

Veilig op de website van Krediet Groep Nederland

Wat is een doorlopend krediet?

Een doorlopend krediet is een flexibele lening waarbij zowel de rente als de aflossing variabel zijn. Je spreekt vooraf een kredietlimiet af met de kredietverstrekker en kunt onbeperkt geld opnemen en aflossen tot deze limiet is bereikt. Vervolgens betaal je alleen rente over het bedrag dat je op hebt genomen en bepaal je uiteindelijk ook zelf wat de looptijd van de lening is. Daarnaast kun je een afgelost bedrag opnieuw lenen en ook dit kan weer tot het vooraf afgesproken limiet bereikt is. 

Hoe werkt een doorlopend krediet?

Een doorlopend krediet werkt als volgt: nadat je bij een kredietverstrekker een aanvraag hebt gedaan om een bepaald bedrag te lenen, wordt er door de kredietverstrekker gekeken of hier een akkoord voor wordt gegeven. Dit akkoord wordt mede bepaald door je persoonlijke omstandigheden, je inkomen en je vaste lasten. Vervolgens kun je, indien de lening akkoord is, zelf bepalen wanneer en hoeveel je opneemt tot je de kredietlimiet hebt bereikt. Het is dus mogelijk om het volledige bedrag in één keer op te nemen, maar ook om het verspreid te doen. Je betaalt overigens alleen rente over het bedrag dat je daadwerkelijk hebt opgenomen en daarnaast bestaan de vaste kosten zowel uit rente als aflossing. 

Doorlopend krediet aanvragen in 4 stappen

Stap 1: Vul om te beginnen het bedrag in dat je nodig hebt en de reden dat je dit bedrag nodig hebt. Hierdoor worden de rente en het te betalen bedrag per maand berekend en uiteindelijk wordt ook de looptijd zichtbaar. Daarnaast heeft de kredietverstrekker ook wat persoonlijke gegevens nodig om de aanvraag te compleet te maken.

Stap 2: Vervolgens dien je de aanvraag in en beoordeeld de kredietverstrekker of je in aanmerking komt voor het doorlopend krediet. Indien de aanvraag niet wordt geaccepteerd, zal de kredietverstrekker vervolgens toelichten waarom je er niet voor in aanmerking komt. 

Stap 3: Indien de aanvraag wordt geaccepteerd, dien je nog een aantal documenten aan te leveren. Het kan per kredietverstrekker verschillen welke documenten of gegevens dit zijn. Als laatste dien je de offerte te ondertekenen.

Stap 4: Zodra je alle stappen hebt doorlopen, zit voor jou het werk erop. Het is nu aan de kredietverstrekker om het geld op jouw rekening te storten of een aparte rekening te openen waar jij het geld vanaf kunt halen.

Kenmerken doorlopen krediet

Aangezien geld lenen niet zonder enig risico is, is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de kenmerken van de lening die je afsluit. Daarom hebben we onderstaand een overzicht gemaakt van de belangrijkste kenmerken van een doorlopend krediet.

  • Het leenbedrag is variabel
  • Boetevrij extra aflossen is mogelijk
  • Er wordt enkel rente betaald over het opgenomen bedrag
  • Geld opnemen is mogelijk tot het (vooraf afgesproken) kredietlimiet is bereikt
  • Geld dat is afgelost kan op een later tijdstip opnieuw worden opgenomen

Rente Doorlopend krediet

De hoogte van de rente bij een doorlopend krediet is afhankelijk van een paar factoren, denk bijvoorbeeld aan de kredietverstrekker waar je mee in zee bent gegaan en de hoogte van de lening. Over het algemeen wordt het rentepercentage lager zodra het geleende geldbedrag hoger wordt, maar dit is geen garantie. Daarnaast is de rente op een doorlopend krediet variabel, wat betekend dat je vooraf niet kunt zeggen hoeveel rente je moet betalen.

De kredietverstrekker bepaalt daarnaast zelf de hoogte van de rente die zij aanbieden: over het algemeen varieert deze rente tussen de 3,9% en de 9,8%. Die hoogte wordt o.a. bepaald door je persoonlijke situatie: zodra een kredietverstrekker, vanwege bijvoorbeeld je financiële situatie, een groot risico loopt dat het geld niet (tijdig) terugkomt dan wordt er over het algemeen gekozen voor een hogere rente dan bij iemand waar dit risico kleiner is.

Looptijd doorlopend krediet

De looptijd wordt bepaald door het geldbedrag dat je wilt lenen en de hoogte van de rente. Naarmate het geldbedrag dat je wilt lenen hoger wordt, wordt ook de looptijd langer. Daarnaast speelt ook de rente een rol, aangezien een lagere rente automatisch een kortere looptijd betekend.

Je kan vooraf niet met 100% zekerheid zeggen wat de looptijd is van een doorlopend krediet, dit komt namelijk omdat je ten alle tijden de mogelijkheid hebt om geld opnieuw op te nemen én tussentijds extra af te lossen. Mocht je geld opnieuw opnemen dan wordt de looptijd van het doorlopend krediet langer.  

Enkele voordelen

Wat is Doorlopend krediet aanvragen, vergelijken, rente Het is een flexibele lening, waardoor je het gehele bedrag niet in één keer op hoeft te nemen

Wat is Doorlopend krediet aanvragen, vergelijken, rente Je kan, indien het doorlopend krediet niet meer nodig is, het restant in één keer óf in verschillende delen aflossen

Wat is Doorlopend krediet aanvragen, vergelijken, rente Het is mogelijk om kosteloos extra af te lossen

Wat is Doorlopend krediet aanvragen, vergelijken, rente Je betaalt alleen rente over het bedrag dat je hebt opgenomen

Wat is Doorlopend krediet aanvragen, vergelijken, rente Afgeloste bedragen kunnen weer opnieuw opgenomen worden

Enkele nadelen

Nadelen Doorlopend krediet Aangezien het een flexibele lening is, weet je van tevoren niet hoelang het duurt om het volledige bedrag af te lossen. Hierdoor is het moeilijker om een financiële planning te maken voor jezelf

Nadelen Doorlopend krediet Doordat de rente wisselt, varieert ook het bedrag dat je elke maand aflost. Zodra de rente hoger wordt, neemt het maandelijkse gedeelte dat je aflost af

Nadelen Doorlopend krediet Het is belangrijk om stevig in je schoenen te staan en niet constant opnieuw afgeloste gedeeltes opnieuw te lenen. Het kan namelijk heel verleidelijk zijn om een afgelost bedrag opnieuw op te nemen en uit te geven aan iets anders dan waar je het doorlopend krediet in eerste instantie voor hebt aangevraagd

Nadelen Doorlopend krediet De rente van een doorlopend krediet is niet fiscaal aftrekbaar

Verschil Doorlopend krediet en Persoonlijke lening

Over het algemeen kiezen mensen die een lening af willen sluiten voor een doorlopend krediet of een persoonlijke lening. Daarom zullen we deze vormen van geld lenen vergelijken zodat jij uiteindelijk de beste keuze kunt maken!

Bij een persoonlijke lening staat alles van tevoren al vast: je spreekt namelijk vooraf het rentepercentage, de looptijd en het geldbedrag dat je gaat lenen af met de kredietverstrekker. Dit zorgt bij veel mensen voor (financiële) zekerheid omdat je vooraf al weet wat je kunt verwachten qua kosten. Het nadeel hiervan is dat het dus niet mogelijk is om extra geld op te nemen indien dat onverwachts nodig blijkt te zijn.

Bij een doorlopend krediet heb je veel meer vrijheid, maar dat betekend ook dat je de discipline moet hebben om met deze vrijheid om te kunnen gaan. Het is namelijk mogelijk om onbeperkt geld op te nemen en af te lossen, maar je moet wel rekening houden met de limiet dat je vooraf hebt afgesproken. Het gevaar is dat je vooraf niet exact weet wat je maandelijkse kosten gaan zijn, waardoor het maken van een financiële planning moeilijker wordt. Daar tegenover staat dan wel dat indien je onverwachts meer geld nodig hebt dan vooraf gedacht, je de mogelijkheid hebt om dat op te nemen. 

Wat is de beste match?

Zodra je een lening af gaat sluiten is het belangrijk dat je op de hoogte bent van alle mogelijkheden die je hebt en daarbij rekening houdt met zowel de voor- als de nadelen van de lening. Het kan per situatie verschillen wat de ‘beste lening’ is. Dit wordt onder andere bepaald door je persoonlijke situatie en het doel van de lening: zo zul je waarschijnlijk voor het verbouwen van je huis een ander soort lening aanvragen dan voor het maken van je droomreis.

Naast het leendoel is ook je uitgavepatroon heel erg belangrijk: ga jij goed om met het geld dat binnenkomt en neem jij alleen geld op voor het leendoel en andere noodzakelijke uitgaven? Dan is een doorlopend krediet aanvragen de beste optie voor jou! Indien dit niet het geval is, dan is een andere vorm misschien beter voor jou. Denk bijvoorbeeld aan een persoonlijke lening waarbij je direct de beschikking hebt over het volledige geldbedrag en je ook van tevoren al weet dat de maandelijkse kosten gaan zijn. Daarnaast heb je ook gegarandeerd de laagste rente en deze zal gedurende de looptijd niet meer veranderen.

★★★★★  9.4/10 (Populairste Aanbieder)

Minimale lening

€5000,-

Maximale lening

€75.000,-

  Historisch lage rente
  Klantbeoordeling van 4.8 uit 5
  Volledig online, offerte binnen 24 uur
  Doorlopend krediet en persoonlijke leningen

Rente vanaf

3,6%

Veilig op de website van De Nederlandse Kredietmaatschappij

Krediet concurrent

★★★★★  9.1/10

Wat is een doorlopend krediet aanvragen, doorlopend krediet vergelijken

Minimale lening

€7.500,-

Maximale lening

€100.000,-

  Zeer gunstige voorwaarden
  Direct online je lening afsluiten
  Lage maandlasten en zeer scherpe rente
  Doorlopend krediet en persoonlijke leningen

Rente vanaf

3,6%

Veilig op de website van Krediet Concurrent

★★★★★  8.9/10

Minimale lening

€5000,-

Maximale lening

€75.000,-

  8 leningen vergelijken an aanvragen
  Volledig online lening afsluiten
  Binnen 1 á 2 dagen geld ontvangen
  Expert in leningen en doorlopend krediet

Rente vanaf

3,6%

Veilig op de website van Leningen.nl

Krediet Groep Nederland

★★★★★  8.4/10 

Minimale lening

€5.000,-

Maximale lening

€150.000,-

  Laag rentepercentage
  Uitstekende voorwaarden
  Eenvoudig en online aanvragen
  Persoonlijke leningen en doorlopend krediet

Rente vanaf

3,6%

Veilig op de website van Krediet Groep Nederland